Resurse turistice naturale

Peisaj pitoresc

Peisaj pitoresc si aer curat

  • peisaj pitoresc cu un amestec de paduri de conifere si pajisti alpine
  • aer curat, fara praf sau alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiune relativ scazuta a aerului, factori naturali de clima care recomanda statiunea pentru tratamentul neuroasteniei, revigorarea organismelor slabite, tratamentul tulburarilor endocrine si al problemelor legate de cresterea copiilor

Cascada Tamina

Cascada Tamina

Situata in muntii Piatra Mare la o altitudine de 1.100 m, Cascada Tamina este insiruirea a 5 cascade, din care cea mai mare are inaltimea de 10 m. Cascada a fost formata prin adancirea cu mai mult de 50 m a unei linii vechi de drenaj instalata pe fisuri verticale in masa calcarelor. La formarea acestei cascade este luata in considerare si o posibila prabusire a unei pesteri.

Biodiversitatea este unul din punctele forte ale acestei cascade care adaposteste numeroase specii si habitate protejate la nivel national si european. Printre cele mai importante habitate de aici sunt cele ale stancilor calcaroase, cheilor, pajistilor alpine, paraie si izvoare de munte.

Canionul Sapte Scari

Canionul 7 Scari

Canionul Sapte Scari atrage mii de turisti din toate colturile tarii, fiind situat la o altitudine de 980 metri, pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga a Vaii Sipoaie. Lungimea cascadei este de 160 m, diferenta de nivel fiind de circa 58 m. Inaltimea treptelor variaza intre 8 si 35 m. Adancite in calcare jurasice, Cheile Sapte Scari prezinta urmele evolutiei morfologice a intregului masiv Piatra Mare.

Pestera de gheata - Timisul de jos

Pestera de Gheata

Pestera de gheata este considerata a fi cea mai importanta cavitate din Masivul Piatra Mare, fiind localizata in zona muntelui Gatul Chibei. Dezvoltata pe o fisura verticala, pestera are o deschidere de 50 m, cu orientare spre nord. In interiorul ei, temperatura este scazuta pe toata perioada anului, existand uneori si zapada.

Partii de schi

Partii amenajate
  • Relief, altitudini si clima care permit practicarea sporturilor de iarna
  • Statiunea dispune de 7,6 km de partii de ski cu grade de dificultate diferite si dotate cu instalatie de produs zapada artificiala.

Harti


Coordonate GPS

45°31´38´´ N 25°34´24´´E


Curs Valutar

Meteo Predeal